SZŰRÉS, KERESÉS

Vostok Europe Expedition Everest

info
RENDEZÉS
A világ legmagasabb pontja, a 8848m magas Mount Everest sokáig a meghódíthatatlan csúcsok közé tartozott. 1952-ben egy szovjet csapat, Expedition Everest név alatt futva megpróbálkozott a hegyre való feljutással. Mint ma már tudjuk ez az expedíció nem járt sikerrel, mivel rá egy évvel egy brit mászó, bizonyos Edmund Hillary és a nepáli Tenzing Norgay jutottak fel először az Everest csúcsára. Ettől függetlenül a Vostok Europe óragyár tisztelegve a szovjet expedíció erőfeszítései előtt, egy különleges óra kollekciójának adta ezt a nevet.

A Vostok Europe Expedition Everest, két különböző típusban készül. Egy automata és egy elemes verzióban. Az automatákban egy Seiko YN84 kaliber ketyeg, 42 óra járástartalékkal, amit a számlapon egy mutató segítségével nyomon is tudunk követni. Az elemes típusokban egy ugyancsak Seiko, de YM8J, multifunkciós werk van. Ezekben a már megszokott dátum kijelzés mellett, stoppert, visszaszámlálót, világidő funkciót, valamint ébresztőt is tudunk állítani. És igazából csak ennyi volt a különbség.

Az Everest modellek tokja, a Vostoktól már jól megszokott, masszív 47mm átmérőjű, és 17.4mm vastagságú rozsdamentes acél. A számlapot K1 kristályüveg védi. A 200m-es vízállóság érdekében az elengedhetetlen menetes hátlap és a menetes korona már alapfelszereltség. Nyugodtan tudunk benne fürdeni, úszni, vízi sportolni. A bőrszíj mellett egy kaucsuk szíjat is kapunk az óránk mellé, hogy ne a bőrt használjuk el a nedves körülmények között. A tényleges búvárkodást hivatott segíteni a tok peremére elhelyezett forgatható acél lünetta is. A sötétben való leolvasást nem foszforozott mutatók és indexek szolgáltatják. Ezekre apró üveg kapszulába helyezett trícium csövek kerültek. Ez az anyag a hidrogén egy radioaktív izotópja. A tríciumból kiszabaduló elektronok előidézik a foszfor ragyogását, így a két elemből önmegvilágító eszközök készíthetők.
597D542 VOSTOK Expedition Everest Underground Férfi Automata KaróraVOSTOK Expedition Everest Underground
Férfi Automata KARÓRA
597D542
245 900 Ft
597D542B VOSTOK Expedition Everest Underground Férfi Automata KaróraVOSTOK Expedition Everest Underground
Férfi Automata KARÓRA
597D542B
282 900 Ft