SEIKO Presage Enamel spb173j1

SEIKO Presage Enamel SPB173J1

ÁR:
530 000 Ft
MEGRENDELEM
KÉSZLETEN VAN (Árkád)
*Ingyenes házhozszállítás (szállítási idő 1-2 munkanap)
Kód
SPB173J1
Egyéb megnevezés
SPB173
Márka
Család
Nem
Férfi Karóra
Szerkezet
Kézzel is felhúzható, másodperc stoppos 29 köves Japán Automata szerkezet 45 óra járástartalékkal (Seiko Cal.:6R27)
Szerkezet pontossága
Maximális eltérés napi +25/-15 másodperc
*a valódi pontosság jellemzően jóval a megadott szélsőértékeken belül szokott lenni
Típus
Analóg
Üveg
Domború Zafír
Szíj anyaga
Nemesacél
Szíj típusa
Tömör szemes
Csatzár típusa
Kétrészes békazár nyomógombbal
Szíj színe
Ezüst
Tok anyaga
Nemesacél
Tok színe
Ezüst
Számlap színe
Zöld
Vízállóság
100M
Tok átmérő (gombok nélkül)
40.5 mm
Tok magasság
47.8 mm
Tok vastagság
12.8 mm
Szíj szélesség
20 mm
Maximális belső kerület (becsatolt állapotban)
22.5 cm
Minimális belső kerület
14.9 cm
Kivehető szemek száma
9 db
Kivehető szemek átlagos mérete
0.8 cm
Súly
154 g
Segédmutatók
Alsó segédmutató - Dátum kijelző
Funkciók
Dátum, Üveg hátlap, Menetes hátlap, Tükröződésmentes bevonat
Garancia
36 hónap (Magyarországi szervízháttérrel)
Érdeklődés
06 30 177 4750 (Árkád)
*Áraink bruttó árak, már tartalmazzák a 27% áfát
*A honlapon lévő készletinformáció percrekész
Hasonló órák:

Amit tudni kell a SEIKO SPB173J1 férfi karóráról

A Seiko a 2000-es évek legelején jelentette meg Japánban az első Presage kollekcióját, ami azonnal hatalmas népszerűségre tett szert és azóta is töretlen sikereknek örvend. A sorozat a “Mechanikus óra készítés művészete” szlogent hirdeti. Precíz és különleges megoldások jellemzik, amik mellett manufakturálisan előállított modellek is találhatóak. Ilyen például a Seiko Presage Enamel Seiko Boutique Special Edition, az SPB173J1 is.

A Seiko SPB173J1 a felső-közép kategóriás órák közé tartozik. Egyediségét a zománcból készült számlapja adja. A tűzzománc egy iparművészeti technika, melynek lényege, hogy a porrá tört üveget ráolvasztják egy hordozó anyagra, legtöbbször fémre. A fémet és az üveget magas hőfokon kezelik, ami által összeforr a két anyag. A zománc nagyon jól ellenáll az idő múlásának és a különböző vegyi anyagok oldó-maró hatásának is. Ezeket a zománc számlapokat Mitsuru Yokosawa kézműves mester és csapata készíti. Yokosawa úr 1971 óta foglalkozik ezzel a mesterséggel, amit azóta tökéletesre fejlesztett. Ő az egyetlen olyan kézműves Japánban, aki ilyen hibátlanul és egyenletesen tud felvinni zománc réteget egy olyan kis felületre, mint egy óra számlapja. Látható, hogy a Seiko Presage Enamel kialakítása kimagasló emberi képzettséget igényel, ami az óra értékében és egyediségében is megmutatkozik.

Az Seiko Presage Enamel lelkét 6R27-es szerkezet hajtja. Ez a werk koronáról is húzható, másodperc stoppos és 29 köves. Maximális napi eltérése mindössze +25/-15 másodperc lehet. A járástartaléka maximum töltöttségen 45 óra, amit a számlap 9-es indexe mellé elhelyezett kijelzőről is leolvashatunk. A járástartalék kijelző érdekessége, hogy ez egy úgynevezett retrográd mutató, azaz nem körbe jár, hanem a kijelző végét elérve csak visszafelé tud mozogni. A pontos dátum kis ablak helyett pedig egy 31db osztással ellátott segédkörön került kialakításra a 6-os index fölé. A sötétzöldre lakkozott számlap központi tengelyén a fehér színű óra és perc mutatók mellett a szürke színű másodperc mutató kapott helyet. Egyszerű, de mégis páratlan eleganciát kölcsönöz a számlapnak az ugyancsak hófehérre festett, római számokkal jelölt indexek. Felülről mindezt egy tükröződésmentes bevonattal ellátott, úgynevezett kettős ívelésű domború zafír üveg védi. Ennek a kettős ívelésű üvegnek az a speciális képessége, hogy a számlap széle is torzítás nélkül látható akármilyen szögből is nézzük azt. Az SPB173J1 tokja rozsdamentes acélból készült, átmérője 40.5mm. Tömör szemekből álló 20mm széles acél szíja egy kétrészes, nyomógombos békazárban végződik. A gravírozott és finoman barázdált beállító koronája a 3-as index mellett található. A gyönyörű megjelenést a menetes, zafír üveges hátlapja teszi teljessé, amin keresztül bepillantást nyerhetünk a rotor, a billegő és az apró fogaskerekek működési mechanizmusába. A Seiko Enamel elegáns kivitele ellenére 100m-ig vízálló, tehát fürdést, zuhanyzást, de még az úszást is kibírja.

A Seiko Presage Enamel SPB173J1 ha beszélni tudna, akkor biztosan sokat mesélne arról, hogy mekkora odafigyeléssel készült. Az óra minden egyes porcikája exkluzivitást és a japán precizitást sugározza.

Az órára 36 hónap hivatalos garancia vonatkozik. Az órát az eredeti, SEIKO gyári csomagolásával adjuk. További információért bátran keress minket a 06 30 177 4750-es (árkádi) telefonszámon.
A SEIKO márkáról bővebben itt olvashatsz.
Az automata és mechanikus órákról bővebben itt lehet olvasni.
A Seiko Presage órákról bővebb információ ezen az oldalon található.

A SEIKO SPB173J1 karóra funkciói

SEIKO Presage Enamel SPB173J1 karóra funkcióit tartalmazó ábra ©tutuora.hu Korona SEIKO Dátum kijelző Másodperc mutató Percmutató Óramutató ; SPB173J1 - ©tutuora.hu

Saját készítésű képeink a SEIKO SPB173J1 karóráról

 SEIKO Presage Enamel SPB173J1  karóra

 SEIKO Presage Enamel SPB173J1  karóra

 SEIKO Presage Enamel SPB173J1  karóra

 SEIKO Presage Enamel SPB173J1  karóra

 SEIKO Presage Enamel SPB173J1  karóra

 SEIKO Presage Enamel SPB173J1  karóra

 SEIKO Presage Enamel SPB173J1  karóra

Egyéb képek a SEIKO SPB173J1 karóráról

 SEIKO Presage Enamel SPB173J1  karóra