SEIKO Prospex Alpinist spb121j1

SEIKO Prospex Alpinist SPB121J1

ÁR:
298 000 Ft
MEGRENDELEM
KÉSZLETEN VAN (Westend, Árkád, Béke tér)
*Ingyenes házhozszállítás (szállítási idő 1-2 munkanap)
Kód
SPB121J1
Egyéb megnevezés
SPB121
Márka
Család
Nem
Férfi Karóra
Szerkezet
Kézzel is felhúzható, másodperc stoppos 24 köves Japán Automata szerkezet 70 óra járástartalékkal (Seiko Cal.:6R35)
Szerkezet pontossága
Maximális eltérés napi +25/-15 másodperc
*a valódi pontosság jellemzően jóval a megadott szélsőértékeken belül szokott lenni
Típus
Analóg
Üveg
Zafír
Szíj anyaga
Valódi bőr
Csatzár típusa
Kétrészes békazár nyomógombbal
Szíj színe
Sötétbarna
Tok anyaga
Nemesacél
Tok színe
Ezüst
Számlap színe
Zöld
Vízállóság
200M
Tok átmérő (gombok nélkül)
39.5 mm
Tok magasság
46.4 mm
Tok vastagság
13.2 mm
Szíj szélesség
20 mm
Maximális belső kerület (becsatolt állapotban)
21.5 cm
Minimális belső kerület
17 cm
Súly
88 g
Funkciók
Dátum, Forgatható belső lünetta, Koronazár, Üveg hátlap, Menetes hátlap, Tükröződésmentes bevonat, Sötétben foszforeszkáló indexek, Sötétben foszforeszkáló mutatók
Garancia
36 hónap (Magyarországi szervízháttérrel)
Érdeklődés
06 30 525 1138 (Westend)
06 30 177 4750 (Árkád)
*Áraink bruttó árak, már tartalmazzák a 27% áfát
*A honlapon lévő készletinformáció percrekész
Hasonló órák:

Amit tudni kell a SEIKO SPB121J1 férfi karóráról

Seiko Alpinist - Ráncfelvarrás után

A Seiko Alpinist múltja egészen 1961-ig nyúlik vissza, a nagy felfedezések időszakáig. Az Alpinist szó jelentése hegymászó és igen, szükség volt egy olyan órára ami kibírja a szélsőséges időjárás okozta zord körülményeket. Mi az ami megmaradt a régi idők órájából? A 200 méteres vízállóság és a sötétben való leolvashatóság. E két tulajdonság örök, minden más megváltozott a közel 60 év alatt.

Az Alpinist modell család zöld számlapos, barna bőrszíjas típusa az SPB121J1 számot kapta. Mondhatnánk azonnal, hogy ez nem is Alpinist. És igen, megtévesztő lehet a számlapjáról eltüntetett megnevezés, helyette pedig az új Prospex jel. Miért is lehet ez? A Seiko Alpinist modell családot elsősorban Japán belpiacra tervezték. Európában csak az igazán nagy órakedvelők tudtak hozzájutni. Kevésbé volt itthon ismert. Kellett valami, amire a nyugati emberek azonnal felfigyelnek. A hazánkban is méltán népszerű Seiko Prospex tökéletes választás lett.

A legújabb Seiko Prospex Green Alpinist külsejét a harmadik generációs 1995-ben bemutatott, úgynevezett Red Alpinist ihlette. Az új modell egy picit haladva a korral már nem 38, hanem 39,5mm-es tokot kapott. Ami még így sem mondható nagy órának, de ezt nem is bánjuk. Abszolút hozza a retró feelinget. A tok vastagsága viszont már nem éppen mondható vékonynak, 13,2mm. A masszív, 316L rozsdamentes acél tok teszi még igazán strapabíróvá. Az előző generációkkal szemben nagy újítás, hogy elhagyták végre a sapplex kristályt és ez a típus már teljes egészében zafír üveget kapott. Valamint az újabb modellekkel ellentétben visszakerült rá, a Seikotól nem megszokott módon, a dátum ablak fölé elhelyezett nagyító, azaz küklopsz is.

Az új Seiko Alpinist küllemében viszont már nem sokat változtattak a japán tervezők. Persze, ha valami jól működik, minek rajta variálni. Az éjszaka is jól világító, lumibrite bevonattal ellátott mutatók hozzák a kötelezőt. Megmaradt a már korábbi modellektől megszokott levél formájú kismutató is. A rakott indexek csodaszépen vannak kivitelezve és a rézsűsen kialakított, forgatható belső tájolón sem kellett semmit változtatni. Az időt a 3-as indexnél elhelyezett védőfülekkel ellátott és a 20 bar vízállóság érdekében, menettel ellátott koronával tudjuk állítani. Alatta, a 4-es indexnél található koronával a belső lünettát forgathatjuk a kívánt irányba. A tok külső pereme megmaradt fényesre polírozva, a tokfülek szálhúzottak. Na azért nem egy Zaratsu polír, de mindenképp hozza a megfelelő minőséget. A hátlap is természetesen menetes kialakítású és a szebb dizájn érdekében üveggel ellátott.

Az SPB121J1 egy barna színű calfskin, azaz borjúbőr szíjat kapott, krokodil mintás kivitelben. Nagyszerűen passzol a sötétzöld számlaphoz, amely olyan, mint a selyem. Minden szögből más és más zöld színárnyalatot vélhetünk felfedezni, attól függően, hogyan törik meg a fény rajta. A minőségi bőrszíj védelme érdekében a csatolást nem szimpla tüskecsattal oldották meg. Három részes, nyomógombos biztonsági pillangócsat került rá, ezzel is biztosítva a hosszú élettartamot.

A Seiko Prospex Alpinist, a 2007-ben bemutatott modellt követve a legmodernebb 6R35-ös automata szerkezetet kapta. 21600-as lengésszám mellett körülbelül 70 óra járástartalékkal bír. A kopó alkatrészek helyén pedig 24db követ helyeztek el. Ez szerkezet már koronáról is felhúzható és másodperc stoppos. A gyártó által megadott havi eltérés +25/-15 másodperc. Garantáljuk, hogy ilyen minőségben már bőven a határértéken belül fog teljesíteni.

Úgy gondoljuk, hogy nagyszerűen sikerült az új Seiko Alpinist ráncfelvarrása. Nagyon hiányzott már ez a Seiko repertoárjából. És ami a legfontosabb, hogy végre nem tartották meg csak maguknak a Japánok, hanem Európában, mi kis hazánkban is kapható ez a gyönyörűség.

Az órára 36 hónap hivatalos garancia vonatkozik. Az órát az eredeti, SEIKO gyári csomagolásával adjuk. További információért bátran keress minket a 06 30 177 4750-es (árkádi) vagy a 06 30 525 1138-as (westendi) telefonszámon.
A SEIKO márkáról bővebben itt olvashatsz.
Az automata és mechanikus órákról bővebben itt lehet olvasni.
A Seiko Prospex órákról bővebb információ ezen az oldalon található.

A SEIKO SPB121J1 karóra funkciói

SEIKO Prospex Alpinist SPB121J1 karóra funkcióit tartalmazó ábra ©tutuora.hu Menetes korona Menetes korona SEIKO Másodperc mutató Percmutató Óramutató ; Dátum SPB121J1 - ©tutuora.hu

Saját készítésű képeink a SEIKO SPB121J1 karóráról

 SEIKO Prospex Alpinist SPB121J1 karóra

 SEIKO Prospex Alpinist SPB121J1 karóra

 SEIKO Prospex Alpinist SPB121J1 karóra

 SEIKO Prospex Alpinist SPB121J1 karóra

 SEIKO Prospex Alpinist SPB121J1 karóra

 SEIKO Prospex Alpinist SPB121J1 karóra

 SEIKO Prospex Alpinist SPB121J1 karóra

 SEIKO Prospex Alpinist SPB121J1 karóra

 SEIKO Prospex Alpinist SPB121J1 karóra

Egyéb képek a SEIKO SPB121J1 karóráról

 SEIKO Prospex Alpinist SPB121J1 karóra

 SEIKO Prospex Alpinist SPB121J1 karóra